Американський пиріг брауні з вишнею та шоколадом

Американський пиріг брауні з вишнею та шоколадом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шоколад подрібнити і розтопити на водяній бані. Краще не використовувати для цього металевий посуд. Коли шоколад стане рідким, додати вершкове масло. Отриману масу весь час помішувати дерев’яною лопаткою до однорідності, потім залишити остигати.

Яйця розбити в окрему ємність і збити віночком або міксером до появи піни. Поступово додати цукор. Збивати не менше 2 -3 хвилин до повного розчинення цукру.

У остиглий шоколад вилити цукрово – яєчну суміш, потім ретельно перемішати. Акуратно і поступово, весь час помішуючи, висипати борошно. Перемішати по колу рухами знизу вгору до зникнення грудок і появи однорідності.

Дно форми рекомендується вистелити пергаментом. Форму краще взяти прямокутну, тоді десерт простіше буде розрізати на порційні шматки.

Вишню помити, очистити від насіння і плодоніжок і викласти на дно форми. Якщо ягоди заморожені, то для початку слід розморозити. Зверху вилити отримане тісто.

Шоколад посипати зверху тесту. Акуратно перемішати.

Розігріти духовку до 200 градусів, потім помістити в неї форму з тестом. Випікати 25 – 30 хвилин до появи цукрового скоринки. Потім витягнути і дати охолонути. Готовий пиріг нарізати квадратиками перед подачею.