Цей десерт трохи схожий на морозиво, але все ж, я б назвала його сорбет, так як готується він з апельсинового соку, з додаванням вершків.
Інгредієнти
Апельсиновий свіжовичавлений сік – з 3-4 середніх апельсинів – 1,5 склянки | |
Вершки (можна використовувати жирне молоко) – 1 склянка | |
Ванільний екстракт – чайна ложечка |
Для приготування знадобляться формочки для морозива. Залежно від розміру, приблизно, 6 формочок.
Покроковий рецепт
Готуємо:
1. Вичавіть сік з апельсинів.
2. У молоко або вершки додайте ванільний екстракт рідкий, перемішайте і додайте сік, який вичавили. Перемішайте ще раз.
3. Вилийте отриману масу у форму для заморозки. Приберіть в морозилку мінімум на 2 години.
4. По закінченні часу вийміть форму з морозильної камери, зробіть з сорбету кульки, розкладіть по спеціальним (для морозива) формах.
5. Прикрасити вершками і фігуркою з марципана (фігурки продаються готові в супермаркетах). Діткам такий десерт точно сподобається! Приємного апетиту!