Апельсинове желе з кокосовим молоком

Апельсинове желе з кокосовим молоком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку з чотирьох апельсинів віджати сік, через дуже дрібне сито процідити його, потім поставити на стіл вільну ємність, влити біле вино і воду, перемішати.

Насипати в цю ж посуд половину порції агар-агару, ретельно все перемішати, перелити отриману суміш в сотейник. Прогрівати апельсинову суміш при безперервному помішуванні кілька хвилин, потім довести до кипіння. Після цього варити цю суміш ще дві хвилини і перелити її рівними порціями формочки або склянки (дивлячись як ви будете все це подавати), які потрібно відправити в холодильник. Стакани можна поставити в силіконову форму під нахилом, так десерт вийде гарніше. Але можна і не заморочуватися.

З решти апельсинів віджати сік, перелити його в сотейник, додати агар-агар і концентроване кокосове молоко, перемішати якомога ретельніше все і довести до кипіння, потім готувати при безперервному помішуванні ще приблизно дві хвилини.

З холодильної камери вийняти формочки/склянки з приготованим желе, зверху влити рівними порціями апельсиново-кокосову желейну суміш і відправити ємності з десертом назад в холодильник (ставимо вже прямо). Через дві години подавати до столу. Приємного апетиту!