Апельсинові оладки на дріжджах

Апельсинові оладки на дріжджах – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оладки на дріжджах – традиційне і улюблене російське блюдо.
Для різноманітності спробуйте додати в тісто для оладок цедру апельсина і його сік. Виходять дуже ароматні і «веселі» помаранчеві оладки.

Інгредієнти

Молоко – 1 стакан
Сухі дріжджі – 7 г (1 пакетик)
Курячі яйця – 2 шт.
Борошно вищого сорту – близько 2-х склянок залежно від сорту
Цукор – 2-3 ст. л.
Сіль – щіпка
Апельсин – 1 шт. цедра
Апельсиновий сік – 70 мл
Рослинне масло – 1 ст. л. для тіста
Рослинна олія – 2 ст. л. для смаження

Як приготувати Апельсинові оладки на дріжджах

Рецепти дріжджових оладок дуже різноманітні: і пісні, і на кефірі, і на кисляку, і на воді. Сьогодні запропоную рецепт оладок на дріжджах. Для додання більшого аромату в рецепт додано цедра і сік апельсина. Нічого складного, але виходить дуже ароматно!

Покроковий рецепт

Готуємо тісто

Взяти 1/ 4 склянки теплого молока і розвести дріжджі (молоко повинно бути не гарячим!, кімнатної температури), додати 1 чайну ложку цукру і дрібку солі. Поставити дріжджі в тепле місце для «пробудження».

Поки дріжджі «піднімаються», гарненько апельсин помити і натерти шкірку на дрібній тертці.

У глибоку чашу вилити молоко, що залишилося, вилити в них «підійшли» дріжджі, перемішати. Додати яйця і рослинне масло, перемішати.

Потім закинути терту цедру апельсина і сік, доавить за смаком цукор (багато цукру не варто класти, т. к. оладки будуть горіти). Все перемішати.

Завершуємо приготування тіста для дріжджових оладок. Всипаємо (обов’язково! просіяне) борошно, перемішуємо. Щоб не утворювалося грудочок, борошно краще додавати частинами. Консистенція – як рідка сметанка. (Можливо, знадобиться більше або менше борошна, все залежить її сорту і розміру яєць).

Смажимо оладки

Отже, тісто готове, приступаємо до смаження.
Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Столовою ложкою зачерпувати тісто і виливати його на сковороду. Один оладок – 1 ложка тесту.

Смажити оладки до появи бульбашок на поверхні (на слабкому вогні). Як тільки побачите, що оладки «підійшли», саме час перевертати. На іншій стороні смажте дріжджові оладки до готовності.


Готові апельсинові оладки на дріжджах подавати до столу зі сметаною або медом, дуже смачно і ароматно! Приємного апетиту!