Армянчики – мариновані помідори

Армянчики – мариновані помідори – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Армянчики мають приємний аромат, гіркий перець додає родзинку помідорів. Часник кінза надають їм неймовірний смак, який сподобається багатьом. Закуску можна приготувати на святковий стіл.

Інгредієнти

Помідори – 8 шт
Сіль – 3 ст. л.
Перець горошком – 6 шт
Вода – 2 л
Кінза – 1 пучок
Часник – 5-6 зубчиків
Гіркий перець – 1 стручок
Цукор – 1,5 ст. л.
Оцет 9% – 2 ст. л.

Як приготувати Армянчики – мариновані помідори

Для любителів гостренького ця холодна закуска справжня знахідка. Готується швидко – добу, щоб помідори наїлося спеціями і просолились. Відмінно підходить в якості додаткового страви до різних гарнірів.

Покроковий рецепт

Підготувати скляний посуд, в якій будуть маринуватися помідори. Приготувати всі інгредієнти.

Ріжемо дрібно кінзу.

Помідори помити і зробити хрестоподібні надрізи. Часник дрібно нарубати, перець нарізати тонкими скибочками.

У помідор викладаємо часник, перець, кинзу. Викладаємо їх один до одного, щоб не розпадалися.

Готуємо розсіл: у теплу воду 40-50 градусів розводимо сіль, цукор, перець горошком, оцет. Повинен бути приємний солонуватий розсіл.


Заливаємо помідори і залишаємо в холодильнику на 24 години. Приємного апетиту!