Армянчики мають приємний аромат, гіркий перець додає родзинку помідорів. Часник кінза надають їм неймовірний смак, який сподобається багатьом. Закуску можна приготувати на святковий стіл.
Інгредієнти
Помідори – 8 шт | |
Сіль – 3 ст. л. | |
Перець горошком – 6 шт | |
Вода – 2 л | |
Кінза – 1 пучок | |
Часник – 5-6 зубчиків | |
Гіркий перець – 1 стручок | |
Цукор – 1,5 ст. л. | |
Оцет 9% – 2 ст. л. |
Для любителів гостренького ця холодна закуска справжня знахідка. Готується швидко – добу, щоб помідори наїлося спеціями і просолились. Відмінно підходить в якості додаткового страви до різних гарнірів.
Покроковий рецепт
Підготувати скляний посуд, в якій будуть маринуватися помідори. Приготувати всі інгредієнти.
Ріжемо дрібно кінзу.
Помідори помити і зробити хрестоподібні надрізи. Часник дрібно нарубати, перець нарізати тонкими скибочками.
У помідор викладаємо часник, перець, кинзу. Викладаємо їх один до одного, щоб не розпадалися.
Готуємо розсіл: у теплу воду 40-50 градусів розводимо сіль, цукор, перець горошком, оцет. Повинен бути приємний солонуватий розсіл.
Заливаємо помідори і залишаємо в холодильнику на 24 години. Приємного апетиту!