Легка в приготуванні і корисне блюдо з гречаної каші та м’яса.
Інгредієнти
Яловичина – 300 гр | |
Гречка – 200 гр | |
Морква – 100 гр | |
Цибуля – 1 шт | |
Томатна паста – 50 гр | |
Зелень – Пучек | |
Сіль, перець, лавровий лист – За смаком |
Рецепт страви нескладного з гречаної каші з зажаркою з овочів і яловичини, який припаде до смаку навіть гурману.
Покроковий рецепт
Беремо яловичину, моркву, ріпчасту цибулю, томатну пасту, гречку, лавровий лист, сіль, перець і олію.
Яловичину ретельно миємо, ріжемо невеликими кубиками, викладаємо на дно невеликої каструлі або казана, додаємо олію, що б вона покрила кубики приблизно на половину. Солимо, перчимо, за бажанням додаємо спеції і поставити смажитися на середній вогонь, приблизно на 3-4 хвилини.
Слідом трьом моркву на крупній тертці, цибулю дрібно ріжемо й додаємо до м’яса. Так само, додаємо томатну пасту. Продовжуємо обсмажувати ще протягом 2 хвилин.
Гречку промиваємо і висипаємо до м’яса. Додаємо воду, так що б вона покривала гречку приблизно на 2-3 сантиметри. Кладемо лавровий лист для прянощі. Варимо на повільному вогні. Як тільки гречка звариться і вбере в себе всю рідину, знімаємо з вогню, ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися ще 5 хвилин.
Страва готова! Подаємо до столу, попередньо приправивши зеленню і додавши будь-якого бажаного соусу. Приємного апетиту!