Ароматна яєчня з креветками і сиром

Ароматна яєчня з креветками і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Почистити салатний цибулька і порубати його якомога дрібніше або просто нашаткувати тонкими полуколечками, потім пересипати в гарячу сковорідку і в маслі обсмажити при періодичному перемішуванні, причому, лук повинен стати майже прозорим і досить м’яким.

Поки готується цей овоч, почистити часникові зубці, розчавити їх великим кухонним ножем і порубати дрібно. Що стосується розмарину, то його потрібно заздалегідь в прохолодній воді, промити, потім викласти на чистий рушник, підсушити повністю. Далі листочки розмарину від’єднати від гілочок і пересипати тимчасово в окремий посуд.

Заздалегідь великі креветки відварити, почистити їх і викласти в сковорідку до помідорів і цибулі, за смаком посолити все ретельно перемішати, зверху на цю композицію акуратно розбити курячі яйця таким чином, щоб вони не змішувалися з яйцем і смажилися поруч. Дрібно натерти будь-м’який сир, наприклад, чечіль або сулугуні, далі насипати зверху сирну терту масу, накрити сковорідку кришкою, потім почекати приблизно одну хвилину. Прибрати кришку, продовжити готування яєчні ще протягом однієї хвилини, після цього подавати приготоване блюдо до столу, прикрасивши січеною зеленню і заздалегідь посмажені беконом.

До речі, ті, хто любить морепродукти, можуть в наступний раз приготувати аналогічну яєчню з мідіями, правда, рецепт доведеться трохи змінити, наприклад, замість м’якого сиру додати пармезан. Розмарин замінити тархуном, крім цього, в яєчню з мідіями бажано додати трохи білого вина, завдяки якому таке ранкове блюдо придбає особливу пікантність.
Хотілося б сказати про те, що яєчня, приготовлена з мідіями, коктейльними креветками або будь-якими іншими морепродуктами, вважається дуже корисним стравою.