У нас на сніданок сьогодні ароматні бутерброди на часникових грінках.
Інгредієнти
Батан або хліб – 6 шматочків | |
Сир твердий російський – 60 р. | |
Яйце куряче – 2 шт. | |
Майонез – 2 ст. л. | |
Часник – 1 зубчик | |
Масло рослинне – 3 ст. л. |
Якщо потрібен швидкий і не складний перекус на допомогу завжди приходять бутерброди. Важко перерахувати всі види цієї закуски, але є основні – це гарячі, відкриті, закриті, канапе, волнованы і тартинки. Кожен з них відрізняється тільки способом подачі, розмірами і розташуванням начинки. До речі про неї, тут вже не можна зупинити Ваш політ фантазій, від звичайного шматочка хліба з маслом, до самих екзотичних м’ясних, рибних або фруктово – овочевих вишукувань.
Покроковий рецепт
Для приготування трьох порцій:
Нарізаємо потрібну кількість хліба товщиною 1,5 – 2 див.
Розігріваємо на середньому вогні сковороду з додаванням рослинної олії, (обсмажити основу для бутербродів, можна і без додавання олії). Викладаємо на підготовлену сковороду шматочки хліба і чекаємо, поки вони підрум’яняться 2-3 хвилини, перевертаємо на інший бік, почекаємо ще 2-3 хвилини.
Основа готова, її потрібно гарненько натерти часточкою часнику і трішки підсолити.
Потім покриваємо кожну гренку тоненьким шаром майонезу. Сир і яйце натираємо на дрібній тертці і щедро посипаємо все хрусткі гріночки яйцем і сиром.
Всі бутерброди викладаємо на блюдо і можна подавати. За бажанням можна присипати рубаною зеленню або сумішшю сухих трав.