Паштет з курячої печінки з яблуком та морквою

Паштет з курячої печінки з яблуком та морквою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжний смачний паштет з курячої печінки без вершкового масла.

Інгредієнти

Печінка – 1 кг Куряча
Цибуля – 2 шт середнього розміру
Морква – 2 шт середнього розміру
Яблуко – 1 шт середнього розміру
Молоко – 100 мл
Олія соняшникова 100 мл
Цукор, сіль, перець – за смаком

Як приготувати Паштет з курячої печінки з яблуком та морквою

Печінковий паштет – смачна і корисна закуска. Можна подати як наповнення для кошиків на святковий стіл або у вигляді намазки на бутерброди для сім’ї.
Цей рецепт зручний і простий, інгрідієнти недорогі, часу витрачається небагато.
Що дуже важливо – дієтичний рецепт, але від цього зовсім не програє в смаку!

Покроковий рецепт

За 15 хвилин до готування промити і замочити в молоці курячу печінку.

Печінку промиваємо від молока. Ріжемо її надвоє.
Чистимо і ріжемо овочі.
У мене бл одна морква, але краще використовувати дві.

Розігріваємо сковороду, додаємо масло. Обсмажуємо цибулю, як підрум’яниться – трошки посипаємо цукром. Додаємо моркву, як підрум’яниться – додаємо сіль і перець.

Додаємо до овочів печінку і обсмажуємо на середньому вогні з усіх боків. У цей час ріжемо яблуко. Як печінка “побіліє” – додаємо яблуко, перемішуємо і тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, на маленькому вогні 30 хвилин.

Через 30 хвилин блюдо посолити і поперчити, якщо рідини мало – додати склянку кип’яченої води і дати протушкувати ще 5 хвилин. Готову печінку остудити і подрібнити, я використовую блендер.