Ароматні курячі ніжки з хрусткою скоринкою для святкового столу.
Інгредієнти
Курячі стегенця – 4 шт. Ніжки бажано середнього розміру. | |
Часник – 4 зубчики Часник натираємо на дрібній тертці | |
Чорний перець – 1/4 ч. л. | |
Куркума – 1/4 ч. л. | |
Аригано – 1/2 ч. л. | |
Гірчиця готова – 1 ч. л. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Рослинне масло – 1 ст. л. можна оливкова, на Ваш смак | |
Паприка мелена – 1 ч. л. |
Курячі ніжки які я готую – моя «паличка-виручалочка», особливо в святкові дні. Ні для кого не секрет, що свято часу катастрофічно не вистачає ні на що, але цей рецепт робити легко і перед гостями поставити не соромно. Ніжки виходять дуже смачні, з хрусткою скоринкою! Звичайно, на звання корисного і правильного харчування вони претендувати не можуть, але у свята ми можемо собі дозволити трохи шкідливою, але дуже смачної їжі! І на столі страва виглядає ошатно!
Покроковий рецепт
Беремо ніжку, добре промиваємо під проточною водою. Залишаємо сушиться і приступаємо до змішування спецій.
Сухі спеції в пропорціях змішуємо з готової гочицей, протертим часником та олією. Ретельно перемішуємо суміш до однорідної маси.
Ретельно натираємо ніжки отриманою сумішшю, намагаючись не забувати натирати під шкірою ніжки. Даємо їм полежати при кімнатній температурі ще хвилин 40. Щоб спеції просочили м’ясо.
Після того застеляємо деко пекарської папером , що б не прилипало м’ясо. Ніжки викладаємо на папір і ставимо в розігріту духовку до 200 градусів на 40-50 хвилин. В залежності від типу духовки.
Якщо курячі ніжки готуються дуже швидко, зменшуємо вогонь.
Через 40-50 хвилин наші гості можуть насолодитися соковитою курячою ніжкою з хрусткою скоринкою. Приємного апетиту!