Ароматні печені яблука з секретом – ніжні і неповторні, ситні і дуже корисні! Запікаються в духовці 25 хвилин, але очікування того варте…)))
Інгредієнти
Яблука – 5 шт. (великі) | |
Цукрова пудра – щіпка для прикраси | |
Мед – 3 ст. ложки | |
Насіння – 30 грам в мене очищені | |
Арахіс – 30 грам | |
Цукор – 1 ст. ложка | |
Лимонний сік – 1,5 ст. ложки | |
Курага – 30 грам | |
Родзинки – 30 грам | |
Чорнослив – 30 грам |
Печені яблука – смакота нашого дитинства, це настільки універсальний і корисний десерт, що його можна навіть діткам з 4_х місяців. Залежно від начинки, десерт з печених яблук можна подавати як на святковий стіл, так і просто на сніданок
Сьогодні в меню у нас печені яблука з секретом. Готові? Тоді записуйте рецепт)
Покроковий рецепт
На розігріту сковороду кладемо сирий арахіс і підсмажуємо його, постійно помішуючи, щоб не згорів. Потім чистимо арахіс від шкірки і в цей час сирі насіння теж смажимо на сковороді, постійно помішуючи. Чищений арахіс і насіння складаємо в піалу і товчемо ступою.
На обробній дошці дрібно ріжемо курагу, чорнослив і родзинки, і всі сухофрукти складаємо до арахісу і насіння, додаємо мед, трошки цукру і лимонний сік, і все перемішуємо.
Зрізаємо на яблуках капелюшки, прибираємо хвостики і вирізаємо насіння. Якщо боїтеся розрізати шкірку, выскребите чайною ложкою м’якоть і насіння. Нашу суміш закладаємо в вирізані яблука і утрамбовуємо, накриваючи капелюшками. Скляну ємність змащуємо рослинним маслом, складаємо яблука і в духовку на 25 хвилин.
Виймаємо, присипаємо цукровою пудрою і лопаємо! Аромат стоїть неймовірний, а смакота яка!!! Ммм…
Так, а пам’ятаєте як в дитинстві, коли ми тарілки вилизували? Тут можна зішкребти яблучний конфітюр, а якщо він застиг – ще смачніше)
Приємного апетиту!