Це сонячне блюдо здатне підняти настрій в будь-яку погоду. Аромат цього супу наповнює весь будинок затишком і теплом.

Інгредієнти
| м’якоть гарбуза – 700 г | |
| цибулина – 1 шт | |
| часник – 3-4 зубчики | |
| оливкова олія – 3 ст. л. | |
| вода – 350 мл | |
| вершки 11% жирн. – 200 мл | |
| мелений мускатний горіх – 2-3 щіпки | |
| сіль – за смаком | |
| перець – за смаком | |
| паприка – за смаком |
Найскладніше в цьому рецепті – гарбуз почистити. Інша підготовка займе буквально 5 хвилин. Цей корисний суп і готується швидко, і виглядає апетитно, і доведеться до душі самим вибагливим гурманам.
Покроковий рецепт

Ріжемо очищену гарбуз на великі шматочки.

Кришимо ножем дрібно часник.

Ріжемо дрібно цибулю.

Розігріваємо оливкову олію на сковороді і обсмажуємо поросяти, ягняти часник протягом 1-2 хвилин.

Додаємо цибулю і смажимо все близько 5 хвилин.

Кладемо до цибулі і часнику гарбуз і обсмажуємо шматочки протягом 5 хвилин.


Перекладаємо все в каструлю з товстим дном, додаємо воду, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні хвилин 10-15.

Коли гарбуз зварилася, збиваємо блендером до консистенції пюре.


Додаємо вершки, мускатний горіх, сіль, перець і ще раз збиваємо блендером. За бажанням можна додати ще води. Орієнтуємося на бажану густоту супу.

Ставимо на плиту, знову доводимо суп до кипіння і тримаємо на маленькому вогні 3 хвилини. Потім накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися 15-20 хвилин.


Поки суп настоюється, робимо крутони. Для цього нарізаємо батон і обсмажуємо його в невеликій кількості оливкової олії з часником.
Подаємо до столу з крутонами, можна посипати тертим пармезаном, зеленню або додати сметани.
