Відразу ж хотілося б сказати про те, що для приготування такого соковитого салату краще використовувати самі ароматні і м’ясисті азербайджанські помідори.
Інгредієнти
бакинські великі помідори з м’ясистою м’якоттю – три штуки | |
ароматне масло оливкове – півтори ст. ложки | |
свіжа зелень кінзи – один пучок середнього розміру | |
гранатовий густий соус Наршараб – дві ст. ложки | |
салатний великий фіолетовий лук – одна головка | |
часник – 1 зубчик | |
кам’яна сіль мелкомолотая – на свій смак | |
гранатові зерна – три ст. ложки |
Відразу ж хотілося б сказати про те, що для приготування такого соковитого салату краще використовувати самі ароматні і м’ясисті азербайджанські помідори.
Особливо вони гарні з початку осені, коли ці помідори починають повністю визрівати і можна знайти різні сорти. Для повної радості очі я використовую помідори різного кольору. Пробуємо це буйство фарб і смаку!
Покроковий рецепт
Помідори промити і нарізати невеликими скибочками, потім перекласти в глибоку тарілку.
Після цього почистити салатний фіолетовий цибулю нашаткувати його дуже-дуже дрібно. Викласти салатний цибулю в ту ємність, де знаходяться нарізані соковиті помідори.
Почистити часник, дрібно порубати (можна пропустити через чеснокодавку). Закинути часничок до помідорів.
Потім приготований салат влити суміш з масла і гранатового соусу.
Далі приготований азербайджанський салат з помідорів посолити і трохи присипати свіжою ароматною рубаною кінзою.