Улюблена страва нашої сім’ї, рецептом поділилася моя вчителька в школі на уроці праці. Минуло багато років, але салат не втрачає актуальності. Готувати його простіше простого.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 1шт близько 1,5 кг бажано вибрати щільний качан із солодкуватими листами | |
Морква – 2 шт середнього розміру | |
Яблуко – 2 шт середнього розміру Вибираємо соковитих яблука кисло-солодких сортів | |
Столовий оцет 3% – 1 ст. ложка можна взяти яблучний | |
Олія соняшникова – 3 ложки краще брати не рафінована, запашне | |
Цукор – 2 ст. ложки | |
Сіль – 1 ст. ложка без гірки | |
сік часнику – 2-3 зубчики | |
Перець чорний мелений – 1 чайна ложка без гірки | |
Вода – 0,5 склянки |
Перед приготуванням овочі і фрукти необхідно добре помити і видалити все непотрібне: потемнілі листи качана, серцевини яблук, оченята і хвостики у моркви.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Після того як всі необхідні овочі та фрукти помиті і очищені, беремо капусту, нарізаємо її гострим ножем, як можна тонше, мнемо руками, так щоб вона дала сік.
Потім так само тонко натираємо моркву, бажано на тертці, яка дає маленьку, тонку та довгу стружку.
Так само трьом яблуко, ось тут бажано не перестаратися, щоб м’якоть не перетворилася в пюре. Для цього використовуємо бік з середніми лезами.
Тепер робимо заправку. Беремо оцет, сіль і цукор, добре перемішуємо, щоб останні якомога краще розчинилися в оцті, потім до цього розчину додаємо олію і мелений перець. Заправка готова.
Додаємо заправку до капусти, вливаємо трохи води і ставимо хвилин на 25 в прохолодне місце, щоб заправка добре вбереться.
Подрібнюємо часник до стану кашки, додаємо, гарненько перемішуємо. От і все, так просто і смачно, до того ж більшість інгредієнтів можна знайти в своєму саду і городі, так і в магазині коштують вони не дорого.