Домашні блінкі, приготовані за бабусиним рецептом, обов’язково знайдуть своїх шанувальників. Основа нашої випічки борошно і свіже коров’яче молоко.
Інгредієнти
Яйце куряче – 2 шт. | |
Цукор – 2 ст. ложки | |
Сіль – щіпка | |
Молоко – 2 склянки | |
Борошно – 1 склянка | |
Масло рослинне – 2 ст. ложки | |
Масло вершкове – 50 гр |
Для приготування апетитних млинчиків нам крім борошна (використовуємо пшеничне вищого сорту) і коров’ячого молока потрібні ще курячі яйця, цукровий пісок, сіль і рослинне масло. Після випічки млинців змастимо їх розтопленим вершковим маслом. На виході млинці вийдуть ситними і смачними. Подробиці в нашому рецепті.
Покроковий рецепт
Для замісу млинцевого тесту підбираємо відповідну за обсягом ємність, щоб у ній було зручно перемішувати інгредієнти. Першими в миску відправляємо курячі яйця. До них відразу підсипаємо цукровий пісок, кидаємо щіпку солі.
Інгредієнти, що знаходяться в мисці, тепер слід збити. Можна віночком, але краще користуватися міксером. На виході виходить солодка однорідна яєчна суміш.
У неї вливаємо молоко. Зверніть увагу: воно повинно бути теплим. Знову інгредієнти трохи перемішуємо.
Додаємо тепер просіяне борошно невеликими частинами. Відразу вмішуємо її в молочно-яєчну суміш.
В вийшло млинцеве тісто додаємо трохи олії. На цьому кулінарному кроці потрібно рослинна. Ще раз перемішуємо.
На розпеченій сковороді печемо млинці, а паралельно ще розтоплюємо вершкове масло (або робимо це заздалегідь). Блінкі зі сковороди викладаємо на блюдо і змащуємо маслом.
Ось які апетитні у нас вийшли бабусині млинці на молоці! Пригощайтеся!