Тонкі млинці з яблучним пюре

З приготуванням цих млинців впораються все і навіть дітки.

Інгредієнти

Яйця – 2 (З) або 3 маленьких
сіль – щіпка
цукор – 1 ст. л.
молоко – 400-450 мл
борошно – 4-5 ст. л.
яблука – 3 шт.
кориця – 1 ч. л.
цукрова пудра – 1 ч. л. якщо не солодкі яблука
рослинна олія – 2 ст. л.

Як приготувати Тонкі млинці з яблучним пюре

Напевно є мільйон способів приготувати тонкі млинці. Я пропоную один з найпростіших його рецептів. Млинці тонкі, еластичні і дуже ніжні. За смаком виходять універсальними як для солодкої начинки так і для м’ясний або овочевий.
Із запропонованого кількості інгредієнтів виходить 15 млинців невеликого діаметру.

Покроковий рецепт

Збиваємо яйця сіль і цукор. Цукру лише одну столову ложку, якщо хочете солодкі, то додайте ще одну.

До збитим яйця, додаємо молоко і продовжуємо збивати.


В отриману суміш додаємо борошно 4-5 ложок, все залежить від кількості яєць і рослинне масло. Але тісто має бути рідким.




Разогревам сковорідку, промазуємо маслом, всього один раз на початку смаження. І випікаємо млинці по пару хвилин з двох сторін.

Готуємо начинку: яблука очистити від шкірки і насіння, залити невеликою кількістю води і поставити варитися. Повинні покипіти 5 хвилин, до м’якості.

Виливаємо воду з яблук, пюрируем блендером або протираємо через сито, додаємо корицю і якщо яблука не солодкого сорту, то ложку цукрової пудри.


На млинці викладаємо начику і загортаємо в будь-яку форму.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Закуска з млинців з фореллю, сиром і зеленню