Бананові тарталетки з сирним кремом і малиною

Бананові тарталетки з сирним кремом і малиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Для тіста: –
Мед – 1 столова ложка
Цукор коричневий – 2 столові ложки
Банан – 1 шт.
Борошно – 1 склянка
Вершкове масло – 20 г (розтоплене)
Для начинки: –
Сирна маса – 100 г
Вершки – 100 мл (не менше 30 %)
Цукрова пудра – за смаком
Малина – 50 г

Як приготувати Бананові тарталетки з сирним кремом і малиною

Тарталетки будь-яку страву на будь-якому застіллі в якості закуски, але сьогодні я пропоную вам рецепт солодких тарталеток. Відмінною рисою даного рецепту є те, що тарталетки не тільки солодкі, але і з шматочками банана. Бананові тарталетки з начинкою з сирної маси і вершками готувати просто. Дотримуйтесь покрокову інструкцію з доданими фотографіями. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 9 тарталеток.

Покроковий рецепт

Приготуємо тісто для тарталеток.
Очищений стиглий банан нарізати на великі шматки, додати 1 столову ложку меду і 2 столові ложки коричневого цукру. Банан роздавити вилкою, все добре перемішати до однорідної маси.

Додати 1 склянку просіяного борошна вищого сорту, перемішати тісто. Додати 0,20 г розтопленого вершкового масла (приблизно 2 столові ложки).

Замісити тісто. Тісто виходить трохи не однорідної консистенції, але податливе і з нього легко ліпити. Воно не повинно липнути до рук (якщо липне, додайте ще трохи борошна).

З готового бананового тіста скачати невеликі кульки. Викласти кульки з тіста у змащені маслом формочки (якщо силіконові формочки, змащувати їх не треба).

Двома руками великими пальцями розмазати тісто по дну і стінкам форми (як би розтягнути тісто). Поставити бананові тарталетки випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин на середньому рівні (якщо випічка зверху почне горіти, накрийте її пергаментним папером, якщо горіти знизу – підніміть деко на рівень вище).

Приготувати сирний крем.
У невеликій чаші сирну масу збити виделкою, щоб не було грудок (можна взяти і звичайний сир, але щоб він був м’якше і ніжніше, додайте трохи вершків). В іншому посуді збити міксером 100 мл вершків (вершки повинні бути не менше 35 %, інакше не взобьются), додаючи потроху цукрову пудру. Збивати суміш до «піків» (якщо вершки не збиваються і не густішають, можна додати загущувач для вершків). Перемішати збиті з цукровою пудрою вершки і сирну масу.

Додати в сирну суміш ягоду малину. Акуратно, щоб не придушити малину, перемішати столовою ложкою. Викласти сирну начинку з ягодами в готові бананові тарталетки. Зверху тарталетки, прикрасити ягодами і листочком м’яти. Коли тарталетки постоять, вони просочуються і стають ще смачнішими. Приємного чаювання!