М’ясо баранини в даному блюді виходить дуже ніжним і м’яким. Краще всього брати м’ясо з невеликим жирком.
Покроковий рецепт
З баранячої вирізки видалити надлишки жиру, потім нарізати м’ясо невеликими порційними шматками. Викласти у велику сковорідку шматочки м’яса і обсмажити в гарячому маслі до утворення коричневої скоринки.
Півкільцями нарізати очищену кримський цибулю. Болгарський перець помити, видалити плодоніжку, перегородку з насінням і нарізати кубиками. Помиті помідори так само нарізати кубиками. Додати овочі до обсмаженою шматками баранини, добре все перемішати і продовжити процес готування ще кілька хвилин.
Як тільки баранина стане дуже м’якою, викласти на неї гілочки розмарину, а також попередньо розплющені часникові часточки. За смаком насипати сіль.
Влити в сковорідку м’ясо з овочами червоне вино. Накрити сковороду кришкою і тушкувати на тихому вогні баранину приблизно півтори години, безпосередньо перед повним закінченням готування додати мелений перець. (При випаровуванні можна доливати воду).
Потомити баранину в соусі з червоного вина ще кілька хвилин, потім подавати до столу з відвареною рисом або іншою крупою. В якості гарніру гарні й свіжі овочі. Приємного апетиту!