Баранина з овочами і розмарином

Баранина з овочами і розмарином – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як вибрати м’ясо баранини?
Якщо ви будете купувати м’ясо баранини, зверніть увагу на його колір. Колір баранини повинен бути світло-червоний, а кістки з червонуватим відтінком. Жир обов’язково повинен бути білий, «воскової». Жовтизна жиру «говорить» про те, що перед вами старий баран. Старий баран так само має різкий запах. М’ясо барана (це видно на 5-му фото і на 8-ом) частенько покрита плівкою. Не плутайте, це не жир. При запіканні ця плівка захищає м’ясо від пересихання. Однак, якщо вона занадто товста, бажано її зрізати. Для того щоб м’ясо не вийшло сухим, його важливо не перетримати в духовці, а так само запікати при малій температурі і у великій кількості соусу. З м’ясом баранини відмінно поєднуються розмарин і часник. При бажанні можна додати чебрець. Їсти м’ясо баранини прийнято гарячим. Рецепт “прийшов” до нас зі східної сторони, на жаль, точно не знаю з якою, тому віднесу його до грузинської кухні.

Покроковий рецепт