Баранина з овочами і розмарином

Баранина з овочами і розмарином – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Для початку підготуємо овочі. Моркву і цибулю почистити. Цибулю крупно нарізати. Морква і помідори нарізати великими кубиками (помідори трохи більші, ніж моркву). Часник почистити, відкласти поки в сторону.

Для початку підготуємо овочі. Моркву і цибулю почистити. Цибулю крупно нарізати. Морква і помідори нарізати великими кубиками (помідори трохи більші, ніж моркву). Часник почистити, відкласти поки в сторону.

Баранячу шийку помити, обсушити. У сковороді розжарити олію. Обсмажити на сильному вогні на олії баранину до золотистої скоринки. Смажити м’ясо потрібно з усіх боків.

Вогонь злегка зменшити, закинути цибулю. Смажити цибулю до золотистого кольору, хвилин 5, періодично помішуючи.

Потім закинути моркву і часник, пропущений попередньо ножем. Смажити все ще декілька хвилин.

Поки все смажиться-тушкується приготувати шафрановую воду. В 1 склянці води (приблизно 150 – 200 мл) розчинити шафрановий порошок (можна використовувати шафрановую нитка). Отриману суміш вилити у ємкість із смаженої шийкою, цибулею та морквою. Суміш посолити. Закинути рожевий і білий перець, пару гілочок розмарину і тушкувати під закритою кришкою близько 30 – 40 хвилин.

Запечена баранина з морквою і помідорами готова!

… Інший бік 🙂 .
Подавати до столу відразу.
Приємного апетиту!

З Наступаючим Новим Роком, друзі!