Інгредієнти.
Для початку підготуємо овочі. Моркву і цибулю почистити. Цибулю крупно нарізати. Морква і помідори нарізати великими кубиками (помідори трохи більші, ніж моркву). Часник почистити, відкласти поки в сторону.
Для початку підготуємо овочі. Моркву і цибулю почистити. Цибулю крупно нарізати. Морква і помідори нарізати великими кубиками (помідори трохи більші, ніж моркву). Часник почистити, відкласти поки в сторону.
Баранячу шийку помити, обсушити. У сковороді розжарити олію. Обсмажити на сильному вогні на олії баранину до золотистої скоринки. Смажити м’ясо потрібно з усіх боків.
Вогонь злегка зменшити, закинути цибулю. Смажити цибулю до золотистого кольору, хвилин 5, періодично помішуючи.
Потім закинути моркву і часник, пропущений попередньо ножем. Смажити все ще декілька хвилин.
Поки все смажиться-тушкується приготувати шафрановую воду. В 1 склянці води (приблизно 150 – 200 мл) розчинити шафрановий порошок (можна використовувати шафрановую нитка). Отриману суміш вилити у ємкість із смаженої шийкою, цибулею та морквою. Суміш посолити. Закинути рожевий і білий перець, пару гілочок розмарину і тушкувати під закритою кришкою близько 30 – 40 хвилин.
Запечена баранина з морквою і помідорами готова!
… Інший бік 🙂 .
Подавати до столу відразу.
Приємного апетиту!
З Наступаючим Новим Роком, друзі!