Батон з родзинками

Батон з родзинками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для любителів домашньої випічки пропонується простий рецепт приготування домашнього батона з ізюм. Родзинки потрібно без кісточок.

Інгредієнти

Молоко – 150 мл
Дріжджі сухі – 1 ч. ложка
Цукор – 1 ст. ложка
Сіль – 0,5 ч. ложки
Борошно – 2 склянки
Яйце – 1 шт.
Родзинки – 1 жменя

Як приготувати Батон з родзинками

Для приготування смачного хлібобулочного виробу потрібно борошно, куряче яйце, молоко, дріжджі, сіль, цукровий пісок, родзинки без кісточок. Тісто замісити для батона просто, але його потрібно буде витримати в теплі деякий час. Ось подробиці випічки домашнього батона з родзинками.

Покроковий рецепт

Підігріваємо потрібну кількість молока. Кладемо в миску з теплим молоком дріжджі, додаємо цукровий пісок. Чекаємо на 5-7 хвилин.

В іншу миску (повместительнее) просіваємо борошно пшеничне. Додаємо сіль, розбиваємо одне куряче яйце, вливаємо молоко, в якому вже розійшлися дріжджі. Починаємо перемішувати.

В процесі викладаємо в борошняну масу підготовлений родзинки. Його попередньо потрібно обдати окропом, обсушити на тканому рушник і обваляти в борошні.

Готове тісто з родзинками для батона накриваємо рушником і ставимо в тепло (час від 45 хвилин до 1 години).

З піднявся тіста формуємо батон, укладаємо його на деко. На поверхні батона робимо надрізи. Відправляємо деко з батоном в духовку на 35 хвилин.

Домашній батон з родзинками готовий! Приємного всім перекусу!