Простий рецепт бездрожевых оладки на кефірі, пишних і смачних. Приготовлені оладки ідеально поєднуються з усіма топінгами, як солодкими, там і не дуже.
Інгредієнти
Борошно – 300 гр | |
Нежирний кефір – 400 – 500 мл Чим більше кефіру, тим тонше виходять оладки | |
Яйце – 1 шт | |
Цукор – 4 ст. л. | |
Сода – 1 ч. л. | |
Сіль – 2 г | |
Оливкова олія – 4 ст. л. |
Оладки – улюблене блюдо багатьох з самого дитинства. Існує безліч рецептів оладок на кефірі, багато з яких вимагають складної підготовчої роботи. Відмінною особливістю цього рецепту є те, що для нього не потрібні дріжджі, той самий компонент, з яким так не люблять зв’язуватися багато господинь, крім цього всі підготовчі роботи займають не більше 7 хвилин. У даному рецепті розпушувачем служить сода, оладки виходять дуже пишними і смачними.
Покроковий рецепт
Збиваємо яйце з цукром.
Поступово, по черзі, маленькими порціями починаємо додавати борошно і кефір, постійно перемішуємо, щоб не утворювалися грудочки.
Додаємо соду і залишаємо тісто в теплому місці на 30-60 хвилин.
Смажимо оладки на попередньо розігрітій сковороді, на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Перед кожною новою порцією, сковороду змащуємо тонким шаром оливкової олії.