Є багато шанувальників м’ясних страв, які готуються з використанням сковороди. Ось і наш пропонований рецепт – це біфштекс зі свинини. Найчастіше, звичайно, біфштекс готують з яловичини, але і пропоноване страву зовсім не поступається за своїми смаковими якостями.
Інгредієнти
Свинина – 500 г м’якоть | |
Цибуля – 1 штука | |
Майонез – 2 ст. ложки | |
Сіль – за смаком | |
Мускатний горіх – 1 щіпка мелений | |
Червоний перець – 1 щіпка мелений | |
Куркума – 1 щіпка | |
Масло рослинне – 40 мл |
Для приготування смачного і соковитого м’яса з свинини на сковороді потрібно хороша м’якоть. Бажано, щоб на ній не було прожилок і великої кількості прошарків. Свинина подрібнена для біфштекса доповнено ріпчастою цибулею і спеціями. А щоб блюдо зі свинини на сковороді вийшло соковитим, ми додали до інгредієнтів майонез. Підсмажуватися біфштекси будуть на рослинному маслі. Подробиці смаження смачного свинячого м’яса описані в нижчеподаному рецепті, в якому кожен крок для зручності готування супроводжується наочним фото.
Покроковий рецепт
Отже, вибираємо відповідний шматок свинини без кістки. М’ясо потрібно буде нарізати, а потім подрібнити. Щоб процес пройшов легко і просто, свинина повинна бути трохи підмороженого. Промиваємо свинину під холодною водою, швидко просушуємо, з допомогою паперового рушника. Перекладаємо шматок свинини на обробну дошку і нарізаємо на шматочки для подальшого подрібнення.
Переходимо до подрібнення м’яса. У нашому рецепті ми використали звичайну ручну м’ясорубку. Можна, звичайно ж, вибрати і більш «сучасний» спосіб, віддавши перевагу кухонної техніки (комбайна, наприклад, або блендеру). Якщо ви вирішили прокрутити свинину через звичайну м’ясорубку, то грати вибирайте з середніми отворами. Фарш для біфштекса з свинини готовий, продовжуємо реалізацію рецепта.
Наступний інгредієнт для пропонованого страви – це ріпчасту цибулю. Очищаємо його від лушпиння. Пропонуємо його для біфштекса подрібнити, використовуючи тертку з середніми отворами. Цибулю, подрібнений подібним чином, додасть готовому свинячому біфштексу більше соковитості. Цибульну масу переправляємо в миску до м’ясного фаршу.
Переходимо до додавання спецій. Для нашого біфштекса з свинини на сковороді використовуються такі спеції: куркума, мелений мускатний горіх, червоний мелений перець. Не забуваємо і про сіль. Даними приправляємо спеціями м’ясний фарш для біфштекса, орієнтуючись на своє уподобання. Також переправляємо в миску до м’ясного фаршу майонез.
Необхідні інгредієнти для біфштекса з свинини зібрані в мисці, добре перемішуємо їх.
З отриманого свинячого фаршу формуємо круглі приплюснуті котлетки. Щоб зручно було це робити, чисті долоні рекомендується трохи змастити рослинним маслом. Паралельно ставимо сковороду на плиту. Вливаємо в неї рослинне масло і розігріваємо його. Як тільки масло оптимально прогріється, викладаємо в сковороду сформовані заготовки для біфштекса.
Підсмажуємо смачні біфштекси з кожного боку до рум’яної скоринки.
Наше блюдо зі свинини на сковороді готово! Апетитні біфштекси можна подати до столу з картопляним гарніром. Приємної вам трапези!