Білий амур – це благородна риба. Вона відрізняється м’яким, соковитим і ніжним м’ясом. Рекомендуємо таку рибу готувати навіть дітям.
Тушка білого амура;
1 цибулина;
200 грам картоплі;
40 грам сиру блакитного;
20 грам редиски;
30 грам листя салату;
оливкова олія.
1. Тушку білого амура очистіть, випатрайте і обробити. У вас повинне вийти два гладеньких філе.
2. У кожному філе зробіть невеликі надрізи зверху. Цибулю очистіть і наріжте кільцями. У кожен надріз викладіть кільце цибулі.
3. Філе викладіть на деко. Під деко поставте воду. Відправте в духовку на півгодини, готуватися на пару.
4. Картоплю відваріть, остудіть і розріжте на шматочки. У салатник викладіть листя салату, часточки картоплі і редис. Зверху покришіть блакитний сир. Заправте салат оливковою олією.
5. Подавайте рибку порційно на тарілках з ароматним картопляним салатом.