Крамбль з горбушею

Крамбль – чудове блюдо!

Інгредієнти

Горбуша – 1 кг (риба)
Сметана – 200 г
Хрін – 1 ст. л.
Лимонний сік – 3 ст. л.
Цедра лимона – 1 ст. л.
Цукор – 0,5 ч. л.
Мелений чорний перець – за смаком
Зелень – за смаком
Для крамбля:
Вершкове масло – 100 г
Борошно – 170 р
Сіль – щіпка

Як приготувати Крамбль з горбушею

І виявляється, він буває не тільки солодким! Він гарний і теплим, і холодним! Його зручно готувати. Крамбль у виконанні з горбушею особливо гарний. Так як горбуша суховата, сюди чудово підходить сметанний соус. Соковита начинка і хрустка скоринка – те що треба! Виходить ситне і смачне блюдо.

Покроковий рецепт

Масло порізати на невеликі кубики, додати борошна. Розтерти руками до крихтоподібною консистенції.

Деко вистелити папером для випічки, викласти на нього крамбль (крихти). Випікати в розігрітій до 200 С духовці близько 10 хвилин (до золотистого кольору).

Сметану викласти в глибоку миску, додати перець, готовий хрін, січену зелень, цукор, сік лимона…

…і трохи лимонної цедри. Спробувати соус (при необхідності, збільшити кількість якого-небудь із зазначених інгредієнтів).

Рибу викласти у вогнетривку форму, полити сметанною сумішшю. Поставити в розігріту до 200 С духовку на 10 хвилин. Не перетримуйте рибу, інакше вона може вийти сухою.

Дістати рибу, присипати зверху крамблем, поставити в духовку ще на 5 хвилин.

Крамбль з горбушею готовий!
(до речі, схоже блюдо в Америці називають «коблер»)
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Риба під томатним соусом (універсальна підлива)