Масло порізати на невеликі кубики, додати борошна. Розтерти руками до крихтоподібною консистенції.
Деко вистелити папером для випічки, викласти на нього крамбль (крихти). Випікати в розігрітій до 200 С духовці близько 10 хвилин (до золотистого кольору).
Сметану викласти в глибоку миску, додати перець, готовий хрін, січену зелень, цукор, сік лимона…
…і трохи лимонної цедри. Спробувати соус (при необхідності, збільшити кількість якого-небудь із зазначених інгредієнтів).
Рибу викласти у вогнетривку форму, полити сметанною сумішшю. Поставити в розігріту до 200 С духовку на 10 хвилин. Не перетримуйте рибу, інакше вона може вийти сухою.
Дістати рибу, присипати зверху крамблем, поставити в духовку ще на 5 хвилин.
Крамбль з горбушею готовий!
(до речі, схоже блюдо в Америці називають «коблер»)
Приємного апетиту!