Цей незвичайний білий соус з печериць і горіхів рекомендується подавати в теплому вигляді з курячими стравами.
Інгредієнти
печериці – 120 гр | |
білий цибулю соковитий – одна головка | |
масло вершкове розм’якшене – три ст. ложки | |
борошно пшеничне тонкомолота – дві ст. ложки з гіркою просеянная | |
тонкомолота сіль морська – за смаком | |
бальзамічний оцет – одна ст. ложка | |
жирне молоко – 120 мл | |
курячий бульйон – 350 мл | |
очищені волоські горіхи – третину склянки подрібнені | |
обсмажений арахіс – три ст. ложки подрібнені | |
чебрець – на свій розсуд або яка-небудь інша городня зелень свіжа |
Цей незвичайний білий соус з печериць і горіхів рекомендується подавати в теплому вигляді з курячими стравами.
Покроковий рецепт
Підготувати сковорідку з товстим дном, прогріти на слабкому вогні, потім насипати необхідну кількість просіяного борошна і при періодичному помішуванні обсмажити її до світло-золотистого відтінку всуху.
Сковороду з обсмаженою борошном на деякий час відставити в сторону, потім нашаткувати дрібно цибулю і вершковому маслі обсмажити в сотейнику.
Нарізати дрібненько вже промиті печериці, додати цей компонент в сотейник до цибулі, гарненько все перемішати і тушкувати близько семи хвилин.
Насипати обсмажене борошно, все перемішати, додати бальзамічний оцет, трохи бульйону, молоко, ще раз інтенсивно розмішати все. Горіхи і арахіс подрібнити в блендері, висипати в сотейник. Гасити білий горіхово-грибний соус хвилин десять на самому тихому вогні, довше готувати його не варто, так як він втратить свій приємний тонкий смак. Тушкувати все, не забуваючи помішувати.
Як тільки білий горіхово-грибний соус буде готовий, додати в нього за смаком подрібнений перець, а також сіль і листочки чебрецю. Перемішати і подавати з курячими стравами, запеченої рибкою або з відвареною картоплею.