Соус Бешамель

.

Інгредієнти

Молоко – 300 мл
Вершкове масло – 30 г
Борошно – 1,5 столові ложки
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Соус Бешамель

Соус Бешамель – це базовий французький соус на основі молока, з попередньою пасерування борошна і вершкового масла. Соус Бешамель – білий, і може є основою різних соусів.

Mornay (Морне) – соус бешамель з додаванням твердого тертого сиру. Такий соус найчастіше подається до овочів, макаронних виробів і морепродуктів.
Soubise (Субиз) – соус бешамель з додаванням цибульного пюре. Подається до м’яса, птиці, риби, овочів.
Nantua (Нантуа) – соус бешамель з додаванням вершків і крабового олії. Так само подається до морепродуктів.

Покроковий рецепт

Розтопити в сковороді вершкове масло.

Додати борошно, добре перемішати, пасерувати (близько 2-х хвилин).

Ввести тонкою цівкою молоко, перемішати.

Варити, постійно помішуючи, на невеликому вогні до загусання. Консистенція повинна вийде, як у рідкої сметани.

Посолити, поперчити за смаком. Використовувати за призначенням. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Класичний соус «Тартар» до рибі