Білий горіхово-грибний соус

Білий горіхово-грибний соус – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей незвичайний білий соус з печериць і горіхів рекомендується подавати в теплому вигляді з курячими стравами.

Інгредієнти

печериці – 120 гр
білий цибулю соковитий – одна головка
масло вершкове розм’якшене – три ст. ложки
борошно пшеничне тонкомолота – дві ст. ложки з гіркою просеянная
тонкомолота сіль морська – за смаком
бальзамічний оцет – одна ст. ложка
жирне молоко – 120 мл
курячий бульйон – 350 мл
очищені волоські горіхи – третину склянки подрібнені
обсмажений арахіс – три ст. ложки подрібнені
чебрець – на свій розсуд або яка-небудь інша городня зелень свіжа

Як приготувати Білий горіхово-грибний соус

Цей незвичайний білий соус з печериць і горіхів рекомендується подавати в теплому вигляді з курячими стравами.

Покроковий рецепт

Підготувати сковорідку з товстим дном, прогріти на слабкому вогні, потім насипати необхідну кількість просіяного борошна і при періодичному помішуванні обсмажити її до світло-золотистого відтінку всуху.

Сковороду з обсмаженою борошном на деякий час відставити в сторону, потім нашаткувати дрібно цибулю і вершковому маслі обсмажити в сотейнику.

Нарізати дрібненько вже промиті печериці, додати цей компонент в сотейник до цибулі, гарненько все перемішати і тушкувати близько семи хвилин.

Насипати обсмажене борошно, все перемішати, додати бальзамічний оцет, трохи бульйону, молоко, ще раз інтенсивно розмішати все. Горіхи і арахіс подрібнити в блендері, висипати в сотейник. Гасити білий горіхово-грибний соус хвилин десять на самому тихому вогні, довше готувати його не варто, так як він втратить свій приємний тонкий смак. Тушкувати все, не забуваючи помішувати.

Як тільки білий горіхово-грибний соус буде готовий, додати в нього за смаком подрібнений перець, а також сіль і листочки чебрецю. Перемішати і подавати з курячими стравами, запеченої рибкою або з відвареною картоплею.