Білково-заварний крем на основі желатину з яблуком

Білково-заварний крем на основі желатину з яблуком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Натуральний білковий заварний крем на основі желатину дуже корисний, ніжний і смачний, зроблений тільки з натуральних інгредієнтів.

Покроковий рецепт

Очистити яблука від шкірки і витягнути серцевину. Розрізати на дві частини і викласти на деко або форму. Поставити в духовку і дочекатися повного розм’якшення яблук. Потім протерти кашку з яблук через сито.

В отриману суміш додати цукор і поставити на повільний вогонь на 3-5 хв. Постійно помішувати.

Замочити листочки желатину в холодній воді. Дати йому розм’якнути. (Саме в холодну, теплу, щоб желатин не розчинився у воді).

Міксером збити білки в комбайні до отримання піків близько 5 хв.

Потім віджати розмочені листочки желатину і додати в білки. Комбайн повинен продовжувати збивати всі. Я використовую листової желатин, так як порошковий желатин буде рідким, а цього крему зайва рідина не потрібна!

Далі у крем додати отриману суміш з меду і цукру, продовжуючи збивати. Додати яблучне пюре частинами.
Цей заварний крем на желатині слід використовувати поки він ще теплий!

Цей крем можна використовувати для промазування шарів торта, в якості начинки у кексів або прикраси тістечок. Так само смачний виходить зефір.

Для того, щоб приготувати домашній зефір, з отриманого крему, досить викласти кондитерським мішком форми зефирок на пергаментний папір, тарілку, піднос і залишити висихати близько 12 годин. Крем застигне, а зефірки виходять дуже ніжними, корисними, без консервантів і хімічних добавок.