Смачні біляші, приготовані на сковороді, стануть чудовим блюдом для швидкого перекусу. Таку домашню випічку можна взяти з собою в дорогу або в якості закуски для пікніка.
Інгредієнти
Дріжджі свіжі – 25 гр | |
Вода – 1 стакан | |
Цукор – 1 ч. ложка | |
Борошно – 3 склянки | |
Сіль – за смаком | |
Фарш м’ясний – 450 гр | |
Цибуля – 1 штука | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Масло рослинне – 60 мл |
Щоб приготувати смачні домашні біляші з м’ясною начинкою, потрібно в першу чергу приготувати дріжджове тісто. Можна, звичайно ж, використовувати вже готове тісто, придбане в магазині. Справа – за вами. Про те, як приготувати дріжджове тісто для біляшів, розповідається в нижчеподаному рецепті. Що стосується начинки, то в нашому рецепті використаний змішаний фарш зі свинини і яловичини. Але можна взяти і будь-який інший фарш, наприклад, курячий. Отже, давайте приготуємо соковиті біляші з м’ясною начинкою на сковороді.
Покроковий рецепт
Замісимо тісто. Найкраще взяти свіжі дріжджі. Розминаємо дріжджі в миску, підсипаємо чайну ложечку цукру. Заливаємо інгредієнти теплою водою (не більше 35 градусів). Перемішуємо. Також додаємо в миску пару столових ложок борошна. Чекаємо, поки опара для тіста підніметься (хвилин 10-15). В окрему миску просіваємо борошно, підсипаємо сіль (1 чайну ложку). Перемішуємо сипучі інгредієнти. У борошні робимо поглиблення, в яке переправляємо піднялася опару. Замішуємо тісто, яке на годинку залишаємо в теплі. Краще покласти тісто в миску і накрити рушником. Готове тісто обминаємо на столі.
Для начинки готуємо фарш, цибуля, спеції. Фарш перекладаємо в миску.
Додаємо до м’ясного інгредієнту дрібно порубаний цибулька.
Присмачую м’ясний фарш сіллю і чорним меленим перцем. Інгредієнти для начинки добре перемішуємо.
Скачуємо тісто у велику ковбаску, яку ділимо ножем на шматочки.
Кожен шматок тіста розкачуємо в тонкий коржик, на яку викладаємо приблизно за 1-1,5 столової ложки фаршу.
Оформляємо біляші, защепляя краю коржі до центру. У центрі повинно залишитися отвір.
Достатня кількість рослинного масла вливаємо на сковороду і добре розігріваємо. Біляші викладаємо в гаряче масло отвором вниз. Підсмажуємо біляші з м’ясом до рум’яної скоринки, потім перевертаємо.
Біляші готові! Після сковороди їх бажано викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла. Приємного вам апетиту!