Гарненько збиваємо яйця з цукром до повного розчинення останнього. Це займе близько 10 хвилин.
Поступово вводимо муку. Робимо це акуратно, щоб уникнути появи грудочок.
Далі додаємо в тісто одну чайну ложку соди, гашеної оцтом. Після цього кладемо ягоди, якщо їх попередньо обсушити, то вони рівномірно розподіляться по всьому тесту. Але якщо покласти чорну смородину з невеликою кількістю соку, як це роблю я, то вона осяде на дно форми.
Заливаємо масу у форму, змащену вершковим маслом. Ставимо в попередньо розігріту духовку на півгодини при температурі 200 градусів.
Готовність перевіряється зубочисткою. Якщо ви зробили все правильно, то пиріг вийде досить пишний.
При перевертанні пиріг має зовсім інший вигляд. А коли відрізаєш шматочок, то він виглядає двошаровим. Знизу – солодкий бісквіт, а зверху – трохи кислуватий, але дуже соковитий, ягідний шар.