Бісквітний рулет

Бісквітний рулет – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

5 курячих яєць розбити, відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти до стану светложелтой піни з половиною цукру за допомогою міксера.

В іншій великій чаші за допомогою міксера на великій швидкості збити в міцну піну (щоб ложка стояла) білки з половиною цукру. У мене час збивання займає 10 хвилин. (Чаша і лопатки повинні бути абсолютно чистими і сухими!)

Жовтки перекласти до білків, акуратно і ніжно перемішати столовою ложкою (ні в якому разі не збивати білки осядуть, і тісто не підніметься).

Просіяне борошно вищого сорту змішати з 1 чайною ложкою розпушувача. Ввести частинами борошно в яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб не утворилося грудочок. (Заважаємо, знову ж таки, ніжно і повільно, в одному напрямку, не стрясаючи тісто).

Деко вистелити пергаментним папером і вилити на нього тісто, розрівнюючи по всій поверхні столовою ложкою.

Перш ніж ставити бісквіт в духовку, розігрійте її до 180 градусів. Випікати бісквітне тісто на вже розігрітій! духовці 6-8 хвилин. Корж повинен ледь підрум’янитися. При торканні трохи липнути, але пружинити.

Гарячий бісквіт, тільки що з духовки, викласти на чисте кухонний рушник (як це зробити: накрити рушником деко і перевернути лист на рушник). Обережно зняти папір (якщо погано відходить – змастити папір вологим пензликом). Бісквіт накрити другим тоненьким рушником (щоб при згортанні він не злипнувся). Згорнути рулетом разом з прокладеними рушником. Дати повністю охолонути.

Далі згідно рецепту… розгорнути рулет, змастити підготовленої заздалегідь начинкою. Знову згорнути тісто
в рулет, дати просочитися.
Приємного апетиту!