Фарширований перець – одна з найвідоміших і популярних страв з болгарським перцем. Я пропоную свою варіацію фаршированого перцю, який зовсім не схожий на класичний
Покроковий рецепт
1. Сухі лісові гриби замочити на ніч. Додати води і відварити до готовності. Відвар злити в окремий посуд. Не виливайте, він нам стати в нагоді для грибного соусу.
2. Картоплю очистити, промити і відварити до готовності. Воду повністю злити, розім’яти в пюре. Пюре виходить дуже сухим, доливаємо трохи рідини з-під грибів.
3. Гриби нарізати маленькими кубиками. Додати в картопляне пюре, посолити поперчити і додати орегано. Добре розмішати.
4. Болгарський перець помити, розрізати навпіл і вирізати середину. Начинити половинки перцю картопляно-грибний масою. Запекти в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
5. Цибулю помити, очистити і нарізати кубиками. Обсмажити цибулю до золотистого кольору. Влити грибний бульйон (у мене вийшло десь 500 мл), посолити. Розвести крохмаль і влити в соус. Варити до загустіння. Можна збити блендером, тоді соус буде мати більш ніжну текстуру. Але я залишила так.
6. Перчики подати з грибним соусом.