Половинки болгарського перцю, фаршировані свинячим фаршем і печерицями, запечені в духовці
Інгредієнти
Болгарський прец – 5 шт. | |
Свинячий фарш – 300 г | |
Печериці – 300 г | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. |
Мені дуже подобатися фарширувати перці половинками, а не цілими. Тоді вони виходять дуже красивими і акуратними, особливе якщо ще зверху присипати тертим сиром і запекти до рум’яної скоринки. Такий не соромно і гостям на святковий стіл подати. Але сьогодні я пропоную більш дієтичний варіант без зайвих калорій, тобто без сиру. Виходить не менш смачно.
Покроковий рецепт
1. Болгарський перець помити, видалити середину і порізати навпіл.
2. Цибулю порізати на маленькі кубики. Моркву потерти на дрібній тертці.
3. Свинину перемолоти на фарш через м’ясорубку. Можна взяти готовий фарш з супермаркету, але все-таки краще купити хороший шматок свинини і перемолоти самостійно. Так ви будете точно впевнені, що фарш вийде якісний.
4. Печериці помити, протерти від зайвої вологи і порізати на невеликі шматочки. Обсмажити гриби на сковороді, щоб з них випарувалася вся волога.
5. Змішати свинячий фарш, гриби, цибулю і моркву. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
6. Половинки болгарського перцю нафарширувати підготовленою начинкою і викласти на деко, змащене рослинним маслом.
7. Духовку розігріти до 180 градусів і поставити перець на 40-45 хвилин.