Борщ без буряка з квасолею

Борщ без буряка з квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний і ситний борщ з квасолею стане прекрасним обідом для всієї родини, і навіть найменші будуть їсти із задоволенням.

Інгредієнти

Картопля – 5 – 6 шт
Капуста білокачанна – 1\2 середнього качана
М’ясо куряче – 1 стегно
Кріп – 20 гр
Цибулю зелене перо – 20 гр
Цибуля ріпчаста – 2 шт
Морква – 2 шт
Часник – 4 – 5 зубчиків
Квасоля – 200 гр
Сіль – 1 ст. л.
Помідор – 3 шт.
Сметана – 1 ст. л.

Як приготувати Борщ без буряка з квасолею

Домашній борщ – це прекрасний вибір для ситного обіду всій родині. Не вимагає багато витрат і простий у виборі продуктів.

Покроковий рецепт

Для того, щоб приготувати смачний борщ з квасолею необхідно спочатку замочити квасолю у холодній воді на 30 хвилин. Поки квасоля набухає, підготуємо необхідні продукти. Очищену картоплю, цибулю, моркву і промита зелень.

Далі картопля наріжемо соломкою, маленькими кубиками моркву і цибулю і дрібно наріжемо зелень. Капусту потрібно посікти, перекласти в миску, додати дрібку солі і добре перемішати і пом’яти, що б капуста пустила сік. Так вона буде більш ніжною.

Поки ми готували овочі, квасоля трохи розбухла і її треба промити. Так само моєму куряче стегно і кладемо в каструлю, заливаючи трьома літрами холодної води і ставимо на вогонь.

А поки вариться м’ясо, квасоля, можна зробити засмажку для борщу з цибулі і моркви, але так як я не люблю обсмажені овочі, тому додаю їх в борщ сирими.

Що б борщ вийшов смачніше потрібно додати помідори, попередньо заливши їх окропом на пару хвилин, щоб було простіше очистити від шкірки.

Очищені помідори ріжемо маленькими кубиками. Подрібнюємо часник (можна натерти на тертці) і зелень, після змішуємо в мисці і додаємо сіль. Залишаємо на 10 – 15 хвилин що б маринад добре просочився.

Коли бульйон закипить з квасолею, додамо 1 чайну ложку солі і покладемо варитися картоплю.

У процесі варіння борщу потрібно знімати піну, і іноді помішувати, що б квасоля не пристала до дна каструлі. Після закипання картоплі, кладемо ще одну чайну ложку солі і виймаємо м’ясо. Коли м’ясо остигне, відокремити його від кісток і покласти назад в каструлю. Після насипаємо капусту.

Після капусти потрібно зробити маленький вогонь на плиті, і накрити кришкою. Чекаємо закипання. Коли борщ закипить додаємо наш маринад і знову накриваємо кришкою і варимо на маленькому вогні ще 10 хвилин. Потім вимикаємо плиту, і даємо настоятися борщу для більш насиченого смаку і аромату 20 хвилин.

Готовий борщ насипати в тарілку і додати 1 столову ложку сметани. Можна прикрасити зеленню (кропом або петрушкою).