Пісний борщ з квасолею

Пісний борщ з квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматний, поживний і такий корисний пісний борщ з квасолею – ідеальний варіант для ПП 🙂

Інгредієнти

Вода – 3 л
Квасоля – 150 грам
Картопля – 7 великих картоплин
Капуста – 0,3 середньої головки
Цибуля – 1 велика цибулина
Морква – 1 велика
Перець салатний – 2 середніх у мене заморожений
Зелень – 0,5 пучка петрушки
Сіль – за смаком
Часник – 2 зубчики
Буряк (буряк) – 2 середніх
Томатний сік – 100 мл у мене домашній морс
Рослинне масло – для смаження
Сода – 1 ч. ложка для квасолі

Як приготувати Пісний борщ з квасолею

В період посту в нашій родині особливо актуальне питання ситних корисних страв, але при цьому пісних. Надзвичайно важливо не набивати шлунок всім, щоб насититися, а виключити м’ясні та молочні страви, замінивши корисними альтернативними з такими потрібними для організму мікроелементами.

Так, квасоля здатна замінити м’ясо, тому що містить необхідний для організму рослинний білок. Власне тому квасоля в період посту – наша паличка-виручалочка, саме вона важлива складова пісних перших і других страв.
Між нами, чоловік з синочком пісний борщ з квасолею обожнюють більше ніж м’ясний) Адже, він не тільки смачний, наваристий, але ще й корисний.

Покроковий рецепт












З вечора я забула замочити квасолю, тому довелося скористатися бабулиным секретом. Квасоля виклала в ємність і залила окропом, додаємо 1 ч. ложку соди без гірки і залишаємо на 20 хвилин.
Поки квасоля набухає, робимо засмажку.
Для цього: нарізаємо дрібно цибулю і відправляємо в розігріту сковороду для пасерування. Тим часом дрібно натираємо моркву і теж додаємо в сковороду, тушкуємо. Нарізаємо салатний перець дрібними кубиками і додаємо до цибулі і моркви, перемішуємо і знову пасеруємо. Натираємо на дрібній тертці буряк і теж додаємо в сковороду. Сюди ж додаємо томатний сік, перемішуємо і тушкуємо.










Наша квасоля готова, промиваємо від соди, додаємо у воду і ставимо на вогонь. Чистимо картоплю і ріжемо на кубики. Додаємо у воду з квасолею і варимо до готовності. Не втрачаємо час і шаткуємо капусту, віджимаємо і додаємо в каструлю.
Для запаху – ножем тиснемо часник і дрібно рубаємо, додаємо в зажарку і кладемо лавровий лист, тушкуємо і частину додаємо в каструлю (на фото видно каструлю і сковороду з засмажкою).




Коли почне кипіти, додаємо другу половину засмажки і дрібно січену зелень в борщ. Для того, щоб борщ був більш наваристий, товкачиком товчемо картоплю і квасолю в готовому борщі.
Даємо закипіти 2 хвилини, вимикаємо, нарізаємо зелень і подаємо до столу. В ідеалі, борщ смачніше на другий день, але і в день приготування – він поживний і ситний.
Смачного обіду!