Борщ мій фаворит за кількістю приготувань, обдумуючи меню на тиждень, в ньому завжди знайдеться місце для цього смачного першого страви.
Інгредієнти
Картопля – 350 г | |
Перець солодкий – 180 г Болгарський | |
Морква – 150 г | |
Буряк – 350 г Буряк | |
Цибуля – 120 г | |
Капуста – 400 г | |
Яйця – 3 шт | |
Томат паста – 150 г | |
Спеції – 2 г | |
Сіль, цукор – 4 г | |
Часник – 2 зубчики | |
Масло вершкове або маргарин – 100 г | |
Зелень – 1 г | |
Сметана – 10 г | |
Вода – 3 літри |
Завдяки величезній кількості варіантів приготування, він не коли не набридає. Борщ можна готувати з м’ясом, рибою, грибами, квасолею з різними видами консервів, але сьогодні ми приготуємо дієтичний – овочевий, він буде корисним для тих, хто на дієті або дотримується посту, а може просто, немає можливості придбати дорогі м’ясні продукти. Від того, що наш пісний борщик він не буде менш смачним.
Покроковий рецепт
Для приготування шести порцій нам знадобиться…
Ставимо на вогонь дві каструлі для відварювання яєць і для самого Борщу.
Тим часом очищаємо овочі і гарненько промиваємо їх.
Коли вода закипить, кладемо яйця в каструлю, варимо. І ставимо сковороду з маслом для розігріву, на середній вогонь.
Першим ділом картопля наріжемо брусочками, його потрібно кинути варитися.
Все інше поріжемо соломкою, для цього цибулю разрежем навпіл і впоперек, потім моркву на три частини з яких режим пластини, а з них соломку, так само зробимо і з буряком (буряками) і перцем, частина перцю покладемо у воду великими шматками.
Починаємо по черзі пасерувати цибулю, моркву, буряк, перчик, до готовності, після додаємо розведену овочевим бульйоном томатну пасту, тушкуємо приблизно 10 хвилин додаємо всі спеції і тушкуємо ще 5 хвилин. Обов’язково пробуємо, овочі дуже солодкі, тому при гасінні можна додати одну столову ложечку оцту, так збережеться колір бурячка і блюдо придбає приємну кислинку.
Поки борщова заправка готуватися залаживаем капусту до майже готової картоплі. Проварюємо 3 – 5 хвилинок і вводимо нашу вже готову заправку.
В самому кінці приблизно за 1 – 2 години до закінчення варіння додаємо крупно нарізані варені яйця.
Усі наш шалено смачний і корисний, борщ без м’яса готовий, будемо подавати його з дрібно нарізаною зеленню і сметаною. Запрошуйте всіх до столу, приємного апетиту!