Борщ з куркою

Борщ з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Борщ – “легендарне” страва традиційної слов’янської та української кухні.

Інгредієнти

Куряча гомілка (або інше куряче м’ясо) – 2.шт. (або більше – за смаком)
Капуста – 0,5-1.шт. (середній качан)
Морква свіжа – 0,5-1.шт. (середніх розмірів)
Буряк – 1-2.шт. (середніх розмірів)
Цибуля ріпчаста – 1.шт. (або більше – за смаком)
Томатна паста – 10-15.гр.
Часник – 1-2 зубчики (бажано свіжий)
Борошно – 1 ст. л. (необов’язково)
Олія соняшникова – 1-2 ст. л. (для обжарювання)
спеції – за смаком

Як приготувати Борщ з куркою

Про смакові якості борщу ходять чутки по всій території колишнього СНД і Євразії. Кожна господиня якщо не вміє готувати, то точно намагалася його приготувати хоч раз у своєму житті. Рецептів «традиційного борщу існує величезна безліч, так як його готували з урахуванням наявних, у тому чи іншому регіоні, набору продуктів.

Покроковий рецепт

М’ясо необхідно промити у чистій проточній воді і покласти в каструлю, наповнену до країв водою. Воду можна трохи підсолити для більш швидкого закипання.


Потрібно як можна дрібніше нашаткувати капусту і покришити цибулю.


На великій тертці натираємо моркву і буряк.

Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо так, щоб він встиг проваритися, але при цьому не сильно дрібно, щоб не розварилася.

Під час кипіння бульйону (протягом 10-15 хв. Для курки, 30-40 хвилин для яловичини і свинини) необхідно шумівкою, або іншими підручними засобами знімати яка збирається біля країв пінку.

Коли бульйон буде готовий, і м’ясо звариться, необхідно додати в каструлю капусту, а після закипання повторити процедуру і з картоплею.

Після цього необхідно перейти до обсмажування овочів.
Першим викладаємо на сковороду цибулю, помішуючи, обсмажуємо до золотавої скоринки. Після цього, додаємо по черзі, моркву, часник і буряк.

В окремому посуді змішуємо томатну пасту, воду і борошно(за бажанням) до однорідної маси. Після виливаємо отриману масу до обжаривающимся овочів.

Помішуючи необхідно рівномірно розподілити інгредієнти на сковороді, і дати їм потушиться під кришкою 3-5 хв.

Засмажку з обережністю (щоб не обпектися) висипаємо в каструлю і помішуємо.

Додаємо лавровий лист, сіль, приправи і зелень за смаком і залишаємо нудитися на 10-15 хв.

Борщ готовий!