Першим ділом готую овочі.
Капусту дрібно ріжу і ставлю варитися в бульйоні разом з картоплею. Солю, додаю спеції. Зверніть увагу, кладу картоплю ЦІЛКОМ! Це важливий момент у даному рецепті.
Поки картопля і капуста варяться, робимо засмажку. На холодну сковороду наливаємо олію, кладемо шарами овочі, НЕ перемішуючи. Перший шар – цибуля. Різати можна повашему смаком, дрібно або соломкою. Якщо є часник, то його кладу другим шаром, але можна обійтися і без нього.
Другий шар – морква, терта на крупній тертці.
На цьому етапі вже можна включати плиту, щоб цибуля трохи підсмажився.
Третій шар – буряк, терта на крупній тертці.
Коли цибуля підсмажився (це займає 3-4 хвилини), заливаю овочі сумішшю розсолу і томатної пасти, зменшую вогонь до мінімуму, щоб овочі тільки потихеньку тушкувалися і накриваю їх кришкою і залишаю на 20 хвилин. Стежу, щоб рідина не випаровується, додаю води, якщо потрібно.
Часто роблю подвійну порцію засмажки, половину прибираю в контейнер і заморожую, тоді наступного разу час приготування страви скорочується в рази.
Готову картоплю виймаю з бульйону і розминаю.
Збираю всі разом – кладу в бульйон нашу зажарку, зелень, якщо є, пробую на сіль і якщо потрібно, досаливаю. І ще один важливий момент, кладу в суп столову ложку цукру. Закриваю кришкою і даю настоятися хвилин 15.
Борщ готовий!
Взявши за основу цей рецепт і доповнивши його інгредієнтами, такими наприклад, як квасоля, лечо, томати, можна отримати абсолютно нове блюдо. Пробуйте, експерементуйте, вам обов’язково сподобається!