Борщ без м’яса з квасолею – дуже легка у приготуванні блюдо. До столу можна подавати як гарячим, так і холодним.

Інгредієнти
| Квасоля – 100 г | |
| Картопля – 3-4 шт. | |
| Капуста – 300-400 г | |
| Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
| Морква – 1 шт. | |
| Буряк – 1 шт. | |
| Томатна паста – 2 ст. л. | |
| Лавровий лист – 1-2 шт. | |
| Часник – 1-2 зубчики | |
| Сіль – за смаком |
Борщ – це незамінна страва на нашому столі. Існує безліч рецептів його приготування. Борщ без м’яса з квасолею – це відмінний варіант для приготування під час православних постів. Сподобається він і вегетаріанцям.
Покроковий рецепт

Квасолю промити, замочити в холодній воді на 2 години. Якщо є можливість, то можна замочити квасолю і на ніч.

Зварити квасолю, після чого додати до неї картоплю, порізану кубиками.

Через п’ять-десять хвилин після закипання, до квасолі і картоплі додати нашатковану капусту, дати закипіти і далі варити на повільному вогні.

У цей час у сковороді розігріваємо олію, додаємо в нього цибулю і смажимо до золотистого кольору
Коли цибуля приготується, додаємо до нього моркву і буряк, додати порізану соломкою, пасеруємо і додаємо томатну пасту, після чого тушкуємо все на повільному вогні 5-10 хвилин.

Після того, як овочі потушились, додаємо їх в каструлю, даємо закипіти, солимо, кладемо лавровий лист і подрібнений часник, готуємо на повільному вогні 10-15 хвилин. Все, дуже смачний борщ з квасолею готовий. Приємного апетиту.
