Борщ червоний з салом і часником

Борщ червоний з салом і часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яскравий, ароматний і ситний борщ

Інгредієнти

свинина на кістці – 1 кг
картопля – 3 шт
морква – 1 шт
цибуля – 1 шт
буряк – 1 шт
перець – 1 шт
т. паста – 3 ст. л
сало – кілька шматочків
часник – 4-5 зуб
зелень – за смаком
спеції – за смаком
рослинне масло – для смаження
капуста – пів качана

Як приготувати Борщ червоний з салом і часником

Цей варіант борщу можна віднести до класичних рецептах. Одним із секретів його приготування є додавання в зажарку дрібно нарізаного солоного сала і розтовченого в ступці часнику. Такий прийом надає страві неповторний аромат. І їсти такий борщ хочеться кожен день. Так і роблять мої домочадці.

Покроковий рецепт



Основа кожного борщу – це бульйон. У класичному варіанті – м’ясний бульйон, зварений на основі свинини на кісточці. Якщо м’ясо з кісточкою, то бульйон буде більш ароматним і насиченим. В травнем варіанті бульйону я використовувала свинину на кісточку з шиї порося. Обов’язковою умовою прозорості бульйону-варіння його на середньому вогні, без сильного кипіння. Я кладу оброблене і помытое м’ясо в каструлю з холодною водою. Доводжу до кипіння, прикручую нагрівання і парю на середньому вогні приблизно 1-1.5 години. Після варіння м’ясо обрізаю з кістки і остуджую. Коли закипить картопля, поверну м’ясо в каструлю.


Другим етапом йде підготовка овочів. Картоплю очищаємо і промиваємо під проточною водою. Нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в гарячий бульйон, ставимо на вогонь і даємо закипіти.







Поки картопля закипає, важливо приготувати смачну засмажку.Для цього моркву і буряк натираємо на крупній тертці, перець нарізаємо кубиками. Викладаємо суміш овочів на розігріту з рослинною олією сковороду і даємо обсмажитися, перемішуючи, близько 5 хвилин. Потім в суміш додаємо дрібно нарізані скибочки сала і роздавлений в ступці часник. Часник можна і видавити, але я люблю додавати кашку з ступки. В зажарку наступним етапом додамо дрібно нашатковану цибулю і томатна паста. Якщо суміш вийшла густа, додайте в неї 100-150 мл чистої води. Перемішуємо отриману зажарку і даємо потомитися під кришкою близько 15 хв, до м’якості всіх інгредієнтів.


В цей час картопля практично готовий. Додаємо до нього м’ясо і засмажку. Перемішуємо і додаємо спеції. Не забуваємо посолити блюдо. Даємо покипіти 5 хв, доводячи картоплю до повної готовності.


В цей час шаткуємо капусту і додаємо її в каструлю, перемішуємо, варимо борщ ще 5 хвилин.




В кінці додаємо зелений лук і кріп, перемішуємо, вимикаємо нагрівання. Обов’язково даємо борщу настоятися близько 15 хвилин. Блюдо готове. ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!!