Борщ з буряком нарізаною соломкою, на мясному бульйоні

Борщ з буряком нарізаною соломкою, на мясному бульйоні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Серед усіх страв української кухні, борщ, по праву, можна назвати самим популярним.

Інгредієнти

Вода – 3 л.
Буряк – 1 шт.
Морква – 1,5 шт.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Картопля – 6 шт.
Ребро свиняче – 300 гр
Качине крило – 2 шт.
Томатний сік – 0,5 л.
Капуста – 300 гр
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Лавровий Лист – 1 шт.

Як приготувати Борщ з буряком нарізаною соломкою, на м’ясному бульйоні

Серед усіх страв української кухні, борщ, по праву, можна назвати самим популярним. Існує безліч рецептів його приготування і немає універсального секрету, але кожен хто його готує намагається досягти ідеального смаку. Скільки себе пам’ятаю, у нашій родині буряки на борщ різали соломкою і згадуючи своє дитинство найсмачнішою, для мене, була саме вона. Тепер і мої діти виловлюють з тарілки смачні соломинки в першу чергу. Приступаємо до приготування борщу.

Покроковий рецепт

Почнемо з бульйону, м’ясо для нього потрібно вибирати виходячи з переваг у Вашій родині. Сьогодні бульйон буде з свинячого ребра і качиних крил. Заливаємо трьома літрами води і доводимо до кипіння, знімаємо піну, додаємо пів моркви і цілу цибулину і варимо до готовності.

Поки вариться бульйон, чистимо цибулю, моркву і буряк. Буряк нарізаємо соломкою середньої товщини.

З готового бульйону виймаємо цибулю і моркву. Перекладаємо в нього нарізану буряк і залишаємо варитися 15-20 хвилин.

Ріжемо цибулю кубиками і тремо моркву на дрібній тертці. На розігріту сковороду викладаємо нарізане сало і вытапливаем з нього жир і прибираємо шкварки. Тепер висипаємо цибулю і обсмажуємо до рум’яного кольору, тепер черга моркви – 2 хвилини і все готово.

Чистимо картоплю, ріжемо кубиком і додаємо до буряка.

Шаткуємо капусту і кидаємо в киплячий бульйон з картоплею та буряками.

Відразу після капусти вливаємо томатний сік, доводимо до смаку за допомогою солі, перцю і лаврового листа.

Тепер пересипаємо зажарку, зменшуємо вогонь і з відкритою кришкою залишаємо борщ нудиться 15-20 хвилин. Після знімаємо каструлю з вогню і залишаємо настоятися на пів години.

Борщ вже готовий, залишилося тільки розлити по тарілках і поставити на стіл. Подавати можна зі сметаною, зеленню, салом, часником, цибулею або гострим перцем. Спробуйте і розкажіть, як Вам подобається більше.