Серед усіх страв української кухні, борщ, по праву, можна назвати самим популярним.
Інгредієнти
Вода – 3 л. | |
Буряк – 1 шт. | |
Морква – 1,5 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт. | |
Картопля – 6 шт. | |
Ребро свиняче – 300 гр | |
Качине крило – 2 шт. | |
Томатний сік – 0,5 л. | |
Капуста – 300 гр | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Лавровий Лист – 1 шт. |
Серед усіх страв української кухні, борщ, по праву, можна назвати самим популярним. Існує безліч рецептів його приготування і немає універсального секрету, але кожен хто його готує намагається досягти ідеального смаку. Скільки себе пам’ятаю, у нашій родині буряки на борщ різали соломкою і згадуючи своє дитинство найсмачнішою, для мене, була саме вона. Тепер і мої діти виловлюють з тарілки смачні соломинки в першу чергу. Приступаємо до приготування борщу.
Покроковий рецепт
Почнемо з бульйону, м’ясо для нього потрібно вибирати виходячи з переваг у Вашій родині. Сьогодні бульйон буде з свинячого ребра і качиних крил. Заливаємо трьома літрами води і доводимо до кипіння, знімаємо піну, додаємо пів моркви і цілу цибулину і варимо до готовності.
Поки вариться бульйон, чистимо цибулю, моркву і буряк. Буряк нарізаємо соломкою середньої товщини.
З готового бульйону виймаємо цибулю і моркву. Перекладаємо в нього нарізану буряк і залишаємо варитися 15-20 хвилин.
Ріжемо цибулю кубиками і тремо моркву на дрібній тертці. На розігріту сковороду викладаємо нарізане сало і вытапливаем з нього жир і прибираємо шкварки. Тепер висипаємо цибулю і обсмажуємо до рум’яного кольору, тепер черга моркви – 2 хвилини і все готово.
Чистимо картоплю, ріжемо кубиком і додаємо до буряка.
Шаткуємо капусту і кидаємо в киплячий бульйон з картоплею та буряками.
Відразу після капусти вливаємо томатний сік, доводимо до смаку за допомогою солі, перцю і лаврового листа.
Тепер пересипаємо зажарку, зменшуємо вогонь і з відкритою кришкою залишаємо борщ нудиться 15-20 хвилин. Після знімаємо каструлю з вогню і залишаємо настоятися на пів години.
Борщ вже готовий, залишилося тільки розлити по тарілках і поставити на стіл. Подавати можна зі сметаною, зеленню, салом, часником, цибулею або гострим перцем. Спробуйте і розкажіть, як Вам подобається більше.