Брокколі відмінно поєднується з твердими сирами. При такій подачі цей овоч нікому не здасться смаку.

Інгредієнти
| броколі – 300 г | |
| сир твердий – 50 г | |
| сіль, спеції – за смаком |
Броколі багато знають як корисну їжу. А ось на смак вона подобається не всім. Склизкая зелена і майже без смаку? Якщо у вас так, то ви просто не вмієте її вибирати і готувати. У цій справі є кілька секретів. Почати потрібно з вибору брокколі на ринку або в магазині. Купувати треба тільки свіжу брокколі, суцвіття якої мають насичений зелений колір. Якщо головка брокколі почала жовтіти, в їжу такий продукт не годиться. Друга важлива умова. Суцвіття брокколі потрібно варити не більше 10-15 хвилин. А найчастіше досить і 7 хвилин. Точний час варіння визначається за розміром головок. Готова брокколі повинна зберігати яскраво-зелений колір і бути злегка пружною. Якщо броколі в результаті варіння стала болотно-оливкового кольору і легко розвалюється на частини, це означає, що її переварили. І третя умова – щоб брокколі вийшла смачніше, варити її треба в підсоленій воді.
Покроковий рецепт

Брокколі моєму, розбираємо на суцвіття.

Доводимо підсолену воду до кипіння.
Опускаємо в неї брокколі.

Варимо до готовності. Зливаємо рідину.

Сир натираємо на тертці.

Посипаємо сиром гарячу брокколі. Як тільки сир розплавиться, страву можна подавати до столу.
