ІНГРЕДІЄНТИ
булгур 0,5 склянки
гарбуз (очищена)
яблуко 0,5 шт
сухофрукти за смаком
сіль щіпка
вода 1 стакан
кардамон
кориця 0,5 ч. л.
Для подачі
масло вершкове за смаком
цукор або мед
Інгредієнти
булгур – 0/5 склянки або більше, залежно від розміру гарбуза | |
гарбуз – 1 шт, середня | |
яблуко – 1/2 шт. | |
сухофрукти – за смаком | |
сіль – щіпка | |
вода – 1/2 склянки | |
кардамон – 3-5 зерен (або за смаком) | |
кориця – 0,5 ч. л. | |
при подачі | |
масло вершкове – за смаком | |
цукор або мед – за смаком |
Для приготування цієї страви нам знадобиться горщик, або інша глибока посуд, так як запікати всі ми буде в гарбузі! І, ви не повірите, як просто приготувати фаршировану гарбуз ;)!
Покроковий рецепт
У велику чашку висипати булгур, додати дрібно порізаний гарбуз, яблуко, попередньо промиті сухофрукти (у мене жменю в’яленої журавлини, можна замінити на щось інше). Додати сіль, прянощі, перемішати.
Всі підготовлену кашу з сухофруктами перекласти в тыку, попередньо підготовлену, очищену. Додати небагато воду (кількість залежить від обсягу гарбуза). Приблизно, вода повинна закривати 1/2 частину каші.
Поставити фаршировану гарбуз в холодну духовку. (Краще поставити її на деко або у форму, раптом вона “потече”). Включити духовку на 200 градусів і готувати 15-20 хвилин. Потім зменшити температуру до 150 градусів і продовжувати готувати близько 40 хвилин.
У готову кашу, за необхідності, додати вершкове масло, цукор або мед. Приємного апетиту!