Булгур з сухофруктами, запечений в гарбузі

Булгур з сухофруктами, запечений в гарбузі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

ІНГРЕДІЄНТИ

булгур 0,5 склянки
гарбуз (очищена)
яблуко 0,5 шт
сухофрукти за смаком
сіль щіпка
вода 1 стакан
кардамон
кориця 0,5 ч. л.
Для подачі
масло вершкове за смаком
цукор або мед

Інгредієнти

булгур – 0/5 склянки або більше, залежно від розміру гарбуза
гарбуз – 1 шт, середня
яблуко – 1/2 шт.
сухофрукти – за смаком
сіль – щіпка
вода – 1/2 склянки
кардамон – 3-5 зерен (або за смаком)
кориця – 0,5 ч. л.
при подачі
масло вершкове – за смаком
цукор або мед – за смаком

Як приготувати Булгур з сухофруктами, запечений в гарбузі

Для приготування цієї страви нам знадобиться горщик, або інша глибока посуд, так як запікати всі ми буде в гарбузі! І, ви не повірите, як просто приготувати фаршировану гарбуз ;)!

Покроковий рецепт

У велику чашку висипати булгур, додати дрібно порізаний гарбуз, яблуко, попередньо промиті сухофрукти (у мене жменю в’яленої журавлини, можна замінити на щось інше). Додати сіль, прянощі, перемішати.

Всі підготовлену кашу з сухофруктами перекласти в тыку, попередньо підготовлену, очищену. Додати небагато воду (кількість залежить від обсягу гарбуза). Приблизно, вода повинна закривати 1/2 частину каші.

Поставити фаршировану гарбуз в холодну духовку. (Краще поставити її на деко або у форму, раптом вона “потече”). Включити духовку на 200 градусів і готувати 15-20 хвилин. Потім зменшити температуру до 150 градусів і продовжувати готувати близько 40 хвилин.

У готову кашу, за необхідності, додати вершкове масло, цукор або мед. Приємного апетиту!