Булочки з горіхами на дріжджовому тесті

Булочки з горіхами на дріжджовому тесті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропоную вам найлегший спосіб приготування дріжджового тесту, який швидко готується і виходить завжди. Почнемо з опари, у каструлю наливаємо 3 склянки теплої води і розчиняємо у ній 100 грам дріжджів, додаємо цукор 4 столові ложки і 6 столових ложок борошна. Розмішуємо, щоб не було грудочок і залишаємо на 15 хвилин в теплому місці.

Додаємо дрібку солі і рослинне масло приблизно пів склянки, а решта піде на змазування рук і поверхні столу.

Додаємо потроху борошно і замішуємо тісто. Як тільки тісто стало густим, руки змащуємо маслом і вимішуємо вже ними. Борошно додаємо до тих пір, поки тісто не стане м’яким, еластичним і повинно відриватися від рук.

Начинка готується легко: горіхи товчемо, додаємо цукор, корицю, ванілін. Перемішуємо.

Відриваємо шматок тіста, розкачуємо його, стіл і качалку змащуємо рослинним маслом. Посипаємо начинку і скручуємо в ролик.

Розрізаємо на шматочки, приблизно по 5 сантиметрів, викладаємо на змащене олією деко олію. Даємо булочкам підійти 15 хвилин.

Відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин.

Даємо їм трохи охолонути і посипаємо цукровою пудрою. Приємного чаювання.