Булочки з листкового тіста з вишнею

Булочки з листкового тіста з вишнею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Листкове тісто розморозити, нарізати на квадрати. (Тісто бажано не пропустити, тоді воно вийде пишним). В центрі кожного квадрата зробити наколи за допомогою виделки.

На квадратики тіста викласти свіжу вишню, очищену від кісточок. Можна використовувати і заморожену вишню, тоді: обов’язково розморозьте вишню і дайте стекти зайвої рідини. На кожен квадрат тесту спочатку насипте по 1/ 2 чайної ложки крохмалю, а потім викладіть вишню (крохмаль потрібен для згущення рідини, так як заморожена вишня містить занадто багато). Можна просто заморожену вишню змішати в чашці з крохмалем, а потім вже підготовлену ягоду викладати на тісто.

Вишню присипте цукровою пудрою (приблизно я сиплю по 1/ 2 чайної ложки на квадрат, але все залежить від ваших смакових уподобань).

Прищепите боки квадратиків. Перекладіть плюшки з вишнею на деко. Поставте випікатися у вже розігріту до 180 С духовку на 10 хвилин або до готовності тіста.

Через 10 хвилин (або більше) вийміть плюшки з тіста з вишнею і змастіть краї жовтком (можна білком або молоком), щоб вони підрум’янилися і придбали блиск. Поставте в духовку ще на 2-3 хвилини.

Готові булочки присипте цукровою пудрою прикрасьте листочками м’яти. Поки булочки з вишнею не охололи, негайно подавайте до столу. Приємного чаювання!