З буряка можна приготувати чудовий єврейський салат, який можна подавати до святкового столу.
Інгредієнти:
– стручкова зелена квасоля (260 м);
– солоні огірки середнього розміру (дві штуки);
– молода буряк велика (три штуки);
– листовий салат будь-який (великий пучок);
– великі каперси для оформлення (за смаком);
– велике червоне яблуко (одна штука);
– сіль (за смаком);
– легкий майонез (за смаком).
Відварити До готовності промиту буряк, потім перекласти плоди на блюдо, відправити в холодильну камеру і повністю остудити, потім почистити і нарізати брусками середньої товщини.
Перекласти нарізану буряк в салатник, після цього поставити на помірний вогонь каструлю середнього розміру, закип’ятити в ній відфільтровану воду, як тільки вона закипить, викласти в неї стручкову квасолю. Хвилин через десять перекласти варену квасолю у посуд з дуже холодною водою і залишити в ній на кілька секунд.
Нашаткувати промите яблуко, очищене від насіння, потім відправити подрібнений фрукт разом зі стручковою квасолею в салатник.
Брусками нарізати солоні огірки, перекласти їх в посуд з іншими компонентами, додати крупно нарізані салатні листя, насипати сіль, влити майонез, перемішати приготований буряковий салат, прикрасити його великими каперсами.