Буряковий брауні – варіація на тему самого популярного американського десерту
Інгредієнти
Буряк – 3 шт. | |
Яйця – 2 шт. | |
Мед – 2 ст. л. | |
Какао-порошок – 3 ст. л. | |
Вершкове масло – 100 гр. | |
Шоколад розтоплений – 1/2 плитки | |
Борошно – 250 гр. |
Брауні є одним з найвідоміших і найпопулярніших десертів американської кухні. Але я сьогодні хочу запропонувати незвичайний рецепт цього ласощі. Брауні у нас буде буряковий. У десерту просто запаморочливий колір і яскравий оригінальний смак з легким смаком какао
Покроковий рецепт
1. Буряк відварити до готовності. Остудити і очистити від шкірки. Нарізати шматками, скласти в чашу блендера.
2. Туди ж додати мед, яйця і розтоплене вершкове масло і розтоплений шоколад.
3. Збити в однорідну масу.
4. Потім додати борошно. Кількість борошна може відрізнятися, адже буряк буває різних розмірів. У мене середня. Але в будь-якому випадку тісто має бути досить густим.
5. Вилити у форму, змащену рослинним маслом. Я на всяк випадок застелила пергаментів, щоб бути впевненою, що пиріг легко можна буде вийняти.
6. Запекти в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. Стежте, щоб не перетримати, тоді втратиться текстура брауні, а як ви знаєте вона повинна бути вологою.
7. Остудити і нарізати прямокутниками.